reede, 21. aprill 2017

Nädala nipp - Lahkudes kustuta tuled, nii säästad keskkonda.

Nädal on kibekiirelt möödunud ning tegutsemist on jätkunud kõigile.
Esmaspäeva hommikul saime teada uue nipi, et lahkudes kustuta tuled, nii säästad keskkonda. Kasutasime seda peagi. Pidime minema lastega sõber Otti otsimas. Oli teine pühademune otsima läinud ning ära eksinud. Peale riietumist kustutasime rühmas tuled ja asusime teele.
Otsimisretkel erinevad ülesanded täitnud lapsed leidsid poisi onnist. Kohtumisrõõm oli suur! Rõõmu oleks olnud ka järgnenud piknikust, kui külmapoisid poleks väikseid sõrmi, mis võileiba kinni hoidsid näpistama tulnud. Nii sai kaasavõetud moon rühmas nahka pistetud.
Ega sel korral söömine viimaseks jäänud.
Kolmapäeval kukkusid õpeetajad koos rühma poisteväega kokkama. Teemaks hernetoidud. Valik laual nagu parimas poes. Rohelised herned, beebispinat, hiina kapsas, paprikad, redis, till, petersell, maasikad, banaanid, kookosepiim, hapukoor, majonees ning jupp parimat sinki.
Rühma oli kohaletoodud ka blender ning saumikser. Laual olid retseptid ning kui käed puhtaks pestud, sai kibekiirelt tegutsema hakatud.
Esimesena valmisid smuutid.
Hernesmuuti toormaterjal
Panime blenderisse puhastatud beebispinatilehed ning banaane.
Kõik see mees tööhoos
Herneid lisasime mehemoodi.
Üks, kaks, kolm, ..... lusikatäit rohelisi herneid
Mõned lusikatäied smuutisegu ja kookosepiima.
Tähtis, täpne töö
Selline kannutäis kraami sai kokku tõstetud.
Segamise ootel
Ja läkski müristamiseks lahti. Kõik asjad hakkasid masinas tiirlema ja pöörlema nagu karusellil. Kiiresti-kiiresti tükeldasid teravad noad kogu kraami imepeenikeseks ja maitsvaks joogiks.
Lapsed maitsesid ja kiitsid.
Maitseb hea!




Jätkub .....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar