reede, 21. aprill 2017

Konkursitöö - HERNES TOIDUKS

Hernes on üks tänuväärne vili, mida on hea värskelt suhu pista, salati või supi sisse puistata või hoopis talveks hoiustada.
Lisaks on hernes organismile vajalikke mineraalaineid ja vitamiine ning loetleda võiks mitmeid raviomadusi.
Pärnu Lasteaed Mai meelepuudega laste rühma mudilased valmistasid hernestest päris mitu rooga.

Koostisained: paar peotäit herneid, paar banaani, pool karpi beebispinatit, pool liitrit kookospiima ning paar lusikatäit punase-, mustsõstra, jõhvika ja pohla smuutisegu.

Valmistamise käik: Eemalda spinatilehtedelt rootsud ja koori ning tükelda banaanid. Pane need blenderisse, lisa herned, smuutisegu ning kookospiim ning mikserda maitsvaks joogiks.
Koostisosade koguseid võib enda maitse järgi muuta.
Hernesmuuti

Teisena valmis HIINAKAPSA-HERNE SALAT

Koostisained: Üks väiksem hiinakapas, purk konservherneid, jupike parimat sinki, pisut tilli ja peterselli, hapukoort, majoneesi ning näpuotsatäis soola.
Hiinakapsa-herne salat
Valmistamise käik: Tükelda kapsas, maitsetaimed, sink. Lisa konservherned, hapukoore-majoneesi kaste ning maitse järgi soola. Sega kogu kraam mõnuga läbi ning serveeri külmalt.


Kolmandaks valmistasime RÕÕMSA LAPSE  LEIVA

Koostisained: Viil vormileiba, paprikat, redist, tilli, peterselli, konservherneid ning taluvõid.
Rõõmsa lapse leib
 Valmistamise käik: Kata leivaviil õrna kihi võiga, kaunista erinevate koostisainetega.

Pärnu Lasteaed Mai 2. rühma laste kokkamist juhendasid:
Maiu Põldoja
Ene Laidvee
Kristi Virula

HEAD ISU!
Täpsem valmimise protsess on blogi eelmistes postitustes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar